Sådan skaber du en ekstra indtægt med online marketing

Flere og flere mennesker drømmer om økonomisk frihed og den uafhængighed der følger med. Nogle spiller lotto i håb om at vinde den helt store gevinst, men flere og flere laver i realistisk plan for hvordan økonomisk frihed kan opnås. Det sidste har skabt en helt ny bevægelse som går under navnet FIRE-bevægelsen – og den bliver mere og mere udbredt i hele verden. Bevægelsen stortrives i høj grad også i Europa og fænomenet er naturligvis også kommet til Danmark, hvor flere og flere får tiltrækkes af den bagvedliggende filosofi. Men hvad er FIRE bevægende egentlig og hvad er det der tiltrækker så mange mennesker

filosofien bag FIRE tankegangen er enkel

Fire står for Financial Independency – Retire Early – eller på dansk noget i retning af: Finansiel Uafhængig – Tidlig Pension.

Som navnet antyder tager bevægelsen udgangspunkt i at opnå finansiel uafhængig, og på den måde få mulighed for at gå på pension tidligt i livet. Tanken er at finde en gangbar vej til det liv man drømmer om, ved at opnå økonomisk frihed. De fleste som lever efter principperne i FIRE er drevet af  et ønske om at bryde ud af hamsterhjulet og de almindelige 8-16 jobs ved at spare nok penge sammen til at blive økonomisk uafhængige. Det betyder nemlig at man i høj grad tager kontrol over sit liv og ikke længere er afhængig af at sælge sin tid for penge.

FIRE handler om kontrol – men hvordan fungerer det i praksis?

Principper bag FIRE-bevægelsen er i virkeligheden meget enkle: det handler i korte træk om at minimere udgifterne og øge sin indtjening. På den måde kan man sparer en så mange penge sammen som overhovedet muligt. Dette gøres ved at at sænke forbruget og at skære på alle unødvendige udgifter i hverdagen og samtidig se om man kan tjene lidt ekstra penge – eksempelvis på online marketing eller andre online discipliner. For nogle er det en meget svær øvelse, da mange bruge mange penge i dagligdagen, uden at tænke over om de køb de foretager nu også er nødvendige.

Når det handler om at begrænse sine udgifter kan man typisk kigge på udgifter til:

  • dyrt modetøj
  • den daglige kop kaffe hos Starbucks
  • Netflix, Disney og HBO abonnement
  • Den nyeste iPhone eller andet elektronik
  • TV pakker og fitness

 

Mange vælger samtidig kaster sig over flere forskellige muligheder for indkomst og her er online marketing og onlineforretning en ting mange typisk kaster sig over. Når man vælger at tjene penge online, kan det nemlig i mange tilfælde lade sig gøre at skabe en passiv indkomst – altså en indkomst hvor man ikke sælge sin tid, men derimod skaber en mulighed for også at tjene penge når man sover.

Læs også: Online markedsføring i økonomisk uvejr

Investering er essentielt FIRE bevægelsen

De penge du sparer på forbrug skal investeres – gerne i aktier og obligationer. Her vil du nemlig kunne opnå effekten af renters rente – og det kan være rigtig mange penge over tid.

Det er vigtigt at huske på at alles vej til FIRE er forskellige, det kommer helt an på dit udgangspunkt. Økonomer har dog regnet på at et gennemsnitligt afkast på aktiemarkedet vil udgøre 5% og med renters rente vil det over tid blive til rigtig mange penge. Du kan læse meget mere om FIRE her.

4% reglen – en grundsten i FIRE bevægelsen

4% reglen handler om at finde ud af hvor meget man skal have sparet op for at opnå finansiel frihed – altså hvor meget hvor meget man som “pensionist” kan trække ud af sine investeringer hvert år.

Det beregnes ved at gange sine samlede årlige udgifter med 25. Hvis du eksempelvis har et forventet forbrug på 250.000 kr. om året hedder regnestykket:

250.000 med 25 = 6.250.000 kr. Det betyder at du kan gå på pension når du har sparet 6.250.000 millioner op.

No Comments

Post A Comment